Studenten

Kennismaking Personenschadepraktijk

Studentencursus - Kolder Vorsselman Opleidingen

Onder personenschade wordt verstaan de letsel- en overlijdensschade die ontstaat door bijvoorbeeld een verkeersongeval, arbeidsongeval, medische fout of geweldsincident. De behandeling van personenschadezaken is een zelfstandig specialisme geworden, waarbij onder meer letselschade-experts, verzekeraars, advocaten, rechters en ook medische experts zijn betrokken. Maak tijdens deze bijeenkomst kennis met de personenschadepraktijk.

  • 24 november 2021
  • 16.00 – 18.00 uur
  • online
  • deelname kosteloos
  • maximaal 25 deelnemers

Inhoud van de bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst worden zowel praktische als juridisch-inhoudelijke aspecten van de personenschadepraktijk belicht, telkens zo veel mogelijk afgestemd op de actualiteit. Van de deelnemers wordt gedurende de bijeenkomst een actieve opstelling verwacht, zoals het meediscussiëren en/of het uitwerken en presenteren van casusposities.          

De bijeenkomst staat in het teken van ‘Corona en aansprakelijkheid’. Het eerste deel ziet op kennismaking met de praktijk van de letselschadeadvocaat en de invloed van de coronacrisis op de behandeling van personenschadezaken. Het tweede deel gaat over aansprakelijkheidsvragen in verband met de coronacrisis, zoals bijvoorbeeld op het gebied van overheidsaansprakelijkheid, medische aansprakelijkheid en werkgeversaansprakelijkheid. 

Deze bijeenkomst is bestemd voor studenten die op het moment van de bijeenkomst: 

  • een juridische master volgen
  • 3 maanden of korter geleden als jurist aan een universiteit zijn afgestudeerd

Deelname is kosteloos en desgewenst wordt een certificaat van deelname verstrekt.
Om het interactieve karakter van de bijeenkomst te waarborgen, geldt een maximum aantal deelnemers van 25. Deelname is op volgorde van binnenkomst van aanmeldingen, tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aanmeldingen boven het geldende maximum worden op een wachtlijst geplaatst. 

Docenten van deze cursus

Aanmelden voor deze cursus

* Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk vanaf maandagmiddag (12.00 uur) 4 oktober 2021.