Eilandcursus Personenschade

eilandcursus
 • Schiermonnikoog
 • 23 en 24 juni 2022
 • 6 NOvA-punten (juridisch) / 6 NIVRE-punten
 • € 795,- ex BTW* (inclusief diner, overnachting, ontbijt en lunch)
 • Digitaal documentatiemateriaal
 • Maximaal 30 deelnemers
 • ‘Dresscode’: casual 

*Vaste cursisten-korting: indien u zich op het moment van uw aanmelding voor de Eilandcursus al voor 2 of meer andere cursussen bij Kolder Vorsselman Opleidingen heeft ingeschreven (of deze al heeft gevolgd), betaalt u voor de Eilandcursus € 750,- ex BTW.   

Cursusomschrijving
Tijdens deze tweedaagse actualiteitencursus Personenschade worden de recente ontwikkelingen op het gebied van het aansprakelijkheids-, schadevergoedings- en verzekeringsrecht besproken. Mede aan de hand van prikkelende casusposities worden de behandelde onderwerpen nader uitgediept, waarbij volop ruimte is voor het debat. De exacte invulling van de cursus wordt mede door de actualiteit bepaald. In ieder geval wordt aandacht besteed aan voor de personenschadepraktijk relevante onderwerpen als onrechtmatige daad, werkgeversaansprakelijkheid, causaliteit, schadebegroting, moeilijk objectiveerbaar letsel en verzekeringsrechtelijke vraagstukken. De cursus vindt plaats in het oudste en meest bekende hotel op Schiermonnikoog, waar wij ook zullen overnachten. Geniet van het verblijf op het eiland, waar u in een ontspannen sfeer wordt bijgepraat op uw vakgebied. De cursustijden bieden u op zowel de donderdag als de vrijdag gelegenheid om ook vrije tijd op het eiland door te brengen.

Programma

donderdag 23 juni 2022 
15:30 uur: Inchecken hotel & Ontvangst deelnemers (incl. welkomstborrel)

16.00 – 17.30 uur:  Actualiteiten Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (deel I)

17.30 – 17.45 uur: Pauze

17.45 – 19.15 uur: Actualiteiten Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (deel II)

docenten: mr. H. Vorsselman en prof. mr. dr. A. Kolder

19.15 uur: Gezamenlijk diner (incl. 2 consumpties)

Avond vrij te besteden

vrijdag 24 juni 2022
vanaf 8.00 uur: Ontbijt

9.30 – 11.00 uur: Actualiteiten Verzekeringsrecht

11.00 – 11.15 uur: Pauze

11.15 – 12.45 uur: Varia personenschade & Bespreking casus

docenten: mr. H. Vorsselman en prof. mr. dr. A. Kolder

12.45 – 13.30 uur: Gezamenlijke lunch

13.30 uur (uiterlijk): Afsluiting

Deze cursus is bestemd voor juristen (academisch niveau) werkzaam bij:

 • Advocatenkantoren
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Schaderegelingsbureaus
 • Rechterlijke macht
 • Bedrijven en overheidsinstellingen

Docenten van deze cursus

Armin Vorsselman

Arvin Kolder

Locatie
Hotel van der Werff
Reeweg 2
9166 PX Schiermonnikoog
0519-531203
www.hotelvanderwerff.nl

Vervoer
U dient zelf zorg te dragen voor het vervoer van en naar Schiermonnikoog. Dagelijks varen meerdere boten van en naar het eiland. Voor meer informatie en het boeken van tickets verwijzen wij naar de website van Wagenborg Passagiersdiensten: www.wpd.nl/schiermonnikoog
Op Schiermonnikoog kunt u voor het vervoer van en naar de haven gebruik maken van de daarvoor bestemde, gereedstaande bus van Hotel van der Werff.
Desgewenst kunt u ook gebruik maken van het reguliere busvervoer op het eiland of een taxi nemen. Voor meer informatie over dit laatste verwijzen wij naar: www.vvvschiermonnikoog.nl/vervoer

Voor de Eilandcursus geldt een maximum aantal deelnemers van 30. Deelname is op volgorde van binnenkomst van aanmeldingen, tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aanmeldingen boven het geldende maximum worden op een wachtlijst geplaatst. Inschrijven voor deze cursus is mogelijk tot 1 april 2022. 

Aanmelden voor deze cursus

Na uw aanmelding ontvangt u binnen twee werkdagen van ons een e-mailbericht met meer informatie.

Annuleren
Uitsluitend schriftelijk tot 1 april 2022; annuleren na die tijd is niet mogelijk. U kunt zich in overleg met ons door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 45,00 ex BTW aan administratiekosten in rekening gebracht.